Haakzak

Mijn verslaving... moet overal mee naartoe...  Vroeger echt overal waar er een kans was om in de zetel te ploffen,  nu enkel nog als er een overnachting aan vasthangt.
In een zetel zitten en gewoon tv kijken, lukt me nu eenmaal niet heel erg goed...  Tv luisteren, dat gaat beter!

Vroeger was de haakzak gewoon een tas, ergens gekregen, die goed overal mee naartoe kon.  En waar dus standaard the stuff in zat; haaknaalden, katoen, boekjes, patronen...  
Maar de breinaalden die soms meemoesten staken er veel te ver uit waardoor ze eruit vielen.  En de kleine dingetjes moesten altijd op de bodem van de zak gezocht worden.

Er moest dus een nieuwe haakzak met vereisten komen!  

(1.) Lange lussen om de zak gemakkelijk over de schouders te hangen = handjes vrij om kiddies een hand te kunnen geven.


(2.) Een klein zijzakje waar gemakkelijk de kleine dingen, die anders toch maar naar de bodem zakken,  kunnen worden opgeborgen.
Ineens een goede reden om die paspelzak die hier zo goed wordt uitgelegd,  uit te testen.




















(3.) Langs boven afsluitbaar zodat de bollen katoen of wol er niet uitrollen.  Het oude hemd van Hubbie kwam hiervoor alweer goed van pas!  Dat is een dunnere stof dus gemakkelijker samen te fronsen en bijgevolg te sluiten.

Ook het koordje is handmade dankzij het oude punnik-popje van oma.

Deze manier van sluiten is ideaal voor de breinaalden die toch nog een tikkeltje te lang zijn en zo door het gaatje kunnen komen piepen.





(4.) Er moeten boekjes allerhande inkunnen maar vooral ook het A4-formaat-knipselschrift.  

Dit patroon werd wat hertekend en aangepast naar de vereisten.  De zak lijkt er allesbehalve op,  maar het was wel handig om toch een klein beetje een leiddraad te hebben.


De stof was een grote rest van het A-lijntje.
De haakzak voldoet aan alle verwachtingen,  lang leve self-made!!

Wie goed heeft gekeken, ziet een ander etiketje hangen.  Deze zak is dan ook van vóór de geboorte van boelie.  Ook bij de bevalling was de zak erbij,  maar hij is toen niet opengegaan ;-)

Oranje bollen stof: stoffenspektakel
Oranje voering: oud hemd van hubbie
Bruine stof: oud hemd van hubbie (hetzelfde als hier en hier)
Sluiting: Veritas
Koordje: gepunnikt


Reacties