Bedankt voor bewezen diensten!

Dochterlief had in het 2e kleuterklasje een schattig rugzakje.  Helaas was dat ding te klein om er alle mogelijke boekjes en briefjes van A4 formaat in te steken.  Laat staan als er dan in de zomer nog een trui of een jas bijmoest...  Of op schoolreis gaan,  ocharme dat kind!!  Het was voor mij al puzzelen om alles er in te krijgen!

Dus bij het begin van het schooljaar moest er een nieuwe boekentas komen.  En wat voldoet nu het beste aan alle eisen?  Homemade!
De basis van het patroon was een A4-blad en daar werden wat bogen en lijnen rondgetekend zodat er een rugzakvorm uitkwam.  Aan de 1e eis was dus voldaan!!






De 2e eis was de volledige waterdichtheid nastreven.  Waarom?  Omdat ze haar vorige boekentas onbewust als emmer had ingezet:  bij een hevige stortbui lag haar boekentas onder een kapotte regenpijp van het afdakje in school...
Toegegeven, er zullen weinig boekentassen zo'n doop overwinnen, maar ik liet toch liever niets aan het toeval over en maakte een biais van de toile-cirée.
Niet gemakkelijk om te stikken met mijn simpel stikmachientje!  Hier en daar is dat ding goed scheef getrokken.






In het voorpand kwam een verdoken (ook weer voor die waterdichtheid!) zakje om zakdoekjes of briefjes van de vriendinnetjes te steken.











Zoals dat bij een klein meisje dat graag prutst hoort, kwamen aan de ritssluitingen sleutelhangers.  De ene een vogeltje met een klein belletje aan,  de andere een baboushka uit dezelfde toile cirée.




















10 maanden later is de boekentas nog steeds in prima staat, oef!  En hij heeft zijn dienst bewezen!
Maar nu gaat hij de kast in want vanaf september gaat dochterlief naar het 1e leerjaar en heeft ze dus een échte boekentas nodig.  *slik* wat wordt ze groot!


Geniet eerst maar goed van de vakantie juffie,  en proficiat met je kleuterdiploma!!!


Toile cirée: Stoffenspektakel
Groene versteviging: Pauli
Blauwe voering: Pauli
Groene biais en ritsen: Veritas


Reacties